Det er utarbeida en rekke opplegg om seter for skoler.
DNT Valdres har utarbeida seteropplegg for 4. og 8. skoletrinn:
Seterdrift oppgavehefte for 4. klassetrinn, DNT Valdres
Lærerveiledning 4. klassetrinn
Seterdrift oppgavehefte 8. klassetrinn, DNT Valdres
Lærerveiledning 8. klassetrinn
Det er også tilgjengelig undervisningsopplegg som er utarbeida av lærere, som her av Marianne Wie Bjørkås 2020 https://prezi.com/gmpa9nypvfjx/livet-pa-setra/
1976: Seterliv og seterstell. Fra Vågå. NRK 1976. Link: https://www.nrk.no/skole/?mediaId=14381&page=search&program=Seterliv+og+seterstell og https://tv.nrk.no/program/FOLA01003176
Marianne Wie Bjørkås har laget et flott undervisningsopplegg tilpasset 4. skoletrinn. Fra 2020 https://prezi.com/gmpa9nypvfjx/livet-pa-setra/
1976: Å lage ost på setra: NRK skole 1976. Link: https://www.nrk.no/skole/?mediaId=14380&page=search&program=Seterliv+og+seterstell
1975: Å lage smør på setra. NRK skole 1976. Link: https://www.nrk.no/skole/?mediaId=14382&page=search&program=Seterliv+og+seterstell
I 2023 utarbeida også flere leirskoler tilbud med seteraktiviteter. Brennabu Leirskole har fungert som en testpilot og kan gi råd til andre leirskoler.
Den Norske Fjellskolen, Høvringen
Fjellheimen Leirskole, besøk en seter
I disse filmene fra Sogn jord- og hagebruksskole tar Maria Ballhaus deg med på produksjon av de mest vanlige meieriproduktene.
2020: Produksjon av rømme. Nasjonal Digital Lærings Arena 2020. Kilde: Røssland, T., Kålen, E. M., Høgskolen i Bergen. (2020, 2. april). Produksjon av rømme. NDLA. https://ndla.no/article/11087
2020: Produksjon av smør. Nasjonal Digital Lærings Arena 2020. Kilde: Røssland, T., Kålen, E. M., Høgskolen i Bergen. (2020, 2. april). Link: https://ndla.no/r/ravare-produksjon-og-kvalitet-rm-rmf-vg1/produksjon-av-smor/0b2a3aad65
2020. Hvordan lage smør, oppgaver og oppskrifter. Kilde: Nasjonal Digital Lærings Arena 2020. Kilde: Røssland, T., Kålen, E. M., Høgskolen i Bergen. (2020, 2. april). Link: https://ndla.no/r/ravare-produksjon-og-kvalitet-rm-rmf-vg1/hvordan-lage-smor/c19337ad7e
2020. Produksjon av kvitost. Kilde: Nasjonal Digital Lærings Arena 2020. Kilde: Røssland, T., Kålen, E. M., Høgskolen i Bergen. (2020, 2. april). Link: https://ndla.no/r/ravare-produksjon-og-kvalitet-rm-rmf-vg1/produksjon-av-hvitost/247b8c5b10
2020: Produksjon av ferskost. Kilde: Nasjonal Digital Lærings Arena 2020. Kilde: Røssland, T., Kålen, E. M., Høgskolen i Bergen. (2020, 2. april). Link: https://ndla.no/r/ravare-produksjon-og-kvalitet-rm-rmf-vg1/produksjon-av-ferskost/2542abd953
2020: Produksjon av brun geitost. Kilde: Nasjonal Digital Lærings Arena 2020. Kilde: Røssland, T., Kålen, E. M., Høgskolen i Bergen. (2020, 2. april). Link: https://ndla.no/r/ravare-produksjon-og-kvalitet-rm-rmf-vg1/produksjon-av-brun-geitost/3221cfee52
Norsk seterkultur har sammen med Norsk Gardsost og forskningsprosjektet FoodLessons (2021-2024) ved OsloMet, utarbeida en del plakater om ulike tem innen seterdrift. Det er fordelt på fem ulike tema, menneske og natur, melk og smør, budeia, utmarka og dyra på setra. Alle tema har tre plakater hver. Det vil si at det er 15 plakater fordelt på de fem temaene.
Del 1 - Menneske og natur: Last ned Plakat 1, Plakat 2, Plakat 3
Del 2 - Melk og smør: Last ned Plakat 1, Plakat 2, Plakat 3
Del 3 - Budeia: Last ned Plakat 1, Plakat 2, Plakat 3
Del 4 - Utmarka. Last ned Plakat 1, Plakat 2, Plakat 3
Del 5 - Dyra på setra. Last ned Plakat 1, Plakat 2, Plakat 3